Konu
:
Sebzeli Palamut
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Palamut
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Palamut
Sebzeli Palamut Tarifi - Sebzeli Palamut Nasıl Yapılır - Sebzeli Palamut Malzemeleri
MALZEME:
2 orta boy palamut
1 su bardağı sıvı yağ
2 patates
1 domates
1 soğan
2 ince dilim limon
7-8 sap maydanoz (ince kıyılmış)
Tuz
Sebzeli Palamut
Palamutları temizleyip takoz biçiminde dilimleyin
Geniş bir tavada kızdırdığınız sıvı yağda hafifçe renk alana kadar kızartın
Yağını süzüp ayrı bir yere çıkarın
Patatesleri soyup incecik halka biçiminde dilimleyin
Bakır hamsi tavasına veya kaim tabanlı geniş bir tavaya yarısını dizin
Üstüne kızarmış balık dilimlerini yerleştirin
Onun üzerini de patatesle örtün
Ara sıra malzemelerin üzerine tuz serpin
Domates ve soğanı da ince halka biçiminde dilimleyin
Tavadaki malzemenin üzerine önce domates, sonra soğan dilimlerini dizin
Tekrar tuz serpin
Limon dilimlerini yerleştirin, maydanozu serpiştirin
1 çay bardağı su ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın
Suyunu çektikçe azar azar sıcak su katabilirsiniz
Patates yumuşayınca ateşten alın
NOT: Balık yemeklerini yaparken içine 2-3 defne ” yaprağı koyarsanız, inanılmaz bir lezzet ve rayiha elde edersiniz
Defneyapraklarını büyük balıkların etine de saplayabilirsiniz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul