Konu
:
Balık Graten
Yalnız Mesajı Göster
Balık Graten
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balık Graten
Balık Graten Nasıl Yapılır - Balık Graten Tarifi
MALZEMELER
½ kg sudak veya mezgit fileto
4 adet patates (orta büyüklükte)
250 gram brokkoli
4 çorba kaşığı limon suyu
250 gram krema
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tatlı hardal
1 çay kaşığı toz zencefil
tuz
karabiber
sıvı yağ (kabı yağlamak için az miktarda)
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri soyup ince dilimler halinde doğrayın
Brokkoliyi saplarından
ayırın ve saplarını dilimleyin
Her ikisini ayrı olarak haşlayın ve sonra soğuk
su duşuna sokun
Balık filetoları 2 cm genişliğinde şeritler halinde enine kesin, tuz ve
karabiber serpip 20 dakika kadar dinlendirin
Krema, yumurta, hardal, limon suyu ve zencefili karıştırın
Isıya dayanıklı yayvan bir kabı sıvı yağ ile hafifce yağlayın
Dibine, her
sırayı tuzlayarak iki sıra patates halkalarını dizin
Üzerine bir sıra balık
fileto ve bir sıra brokkoli döşeyin
Üzerine kremalı karışımı dökün
180oC’a ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişiriniz
Sıcak servis yapınız
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul