Yalnız Mesajı Göster

Balık Graten

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Graten



Balık Graten Nasıl Yapılır - Balık Graten Tarifi


MALZEMELER


½ kg sudak veya mezgit fileto

4 adet patates (orta büyüklükte)

250 gram brokkoli

4 çorba kaşığı limon suyu

250 gram krema

2 adet yumurta

1 çay kaşığı tatlı hardal

1 çay kaşığı toz zencefil

tuz

karabiber

sıvı yağ (kabı yağlamak için az miktarda)


YAPILIŞ TARİFİ


Patatesleri soyup ince dilimler halinde doğrayın Brokkoliyi saplarından

ayırın ve saplarını dilimleyinHer ikisini ayrı olarak haşlayın ve sonra soğuk

su duşuna sokun


Balık filetoları 2 cm genişliğinde şeritler halinde enine kesin, tuz ve

karabiber serpip 20 dakika kadar dinlendirin

Krema, yumurta, hardal, limon suyu ve zencefili karıştırın

Isıya dayanıklı yayvan bir kabı sıvı yağ ile hafifce yağlayın Dibine, her

sırayı tuzlayarak iki sıra patates halkalarını dizin Üzerine bir sıra balık

fileto ve bir sıra brokkoli döşeyin Üzerine kremalı karışımı dökün

180oC’a ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişiriniz

Sıcak servis yapınız



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla