Konu: Balık Terin
Yalnız Mesajı Göster

Balık Terin

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Terin



Balık Terin Tarifi - Balık Terin Yapılışı - Balık Terin Nasıl Yapılır


Malzemeler:


600 gr beyaz etli balık fileto parçaları (Mezgit, Kefal, Levrek, vb)

Yarım bardak elma sirkesi

20 çorba kaşığı krema

2 adet yumurta + 2 adet yumurtanın beyazı

35 gr tereyağı

Sote edildikten sonra suyu iyice sıkılmış ve ince doğranmış 1 su bardağı dolusu ıspanak

Tuz, beyaz biber


Hazırlanışı:


Balığı sirke, tuz ve beyaz biber ile 30 dk marine edin

Fırını 150 dereceye ısıtın


Balığı iyice süzün ve krema, yumurtalar, yumurta akları ile, muson kıvamına gelinceye kadar blender'dan geçirin, tuz ve beyaz biber ile çeşnilendirin

Terin kalıbını tereyağlayın Balık karışımının 1/3'ünü kalıba dökün Üzerine ıspanağın yarısını yerleştirin Kalan balık karışımının yarısı ile kaplayın ve 9 ad karides ile ıspanak işlemini tekrarlayın Son olarak, kalan balık karışımını tekrar en üste yayın


Yağlı pişirme kağıdını hafif tereyağlayın ve kalıbın üzerini kaplayın

Fırında 'ben marin' usulü 1 saat 15 dk pişirin

Tamamen soğuduktan sonra 12 saat buzdolabında bekletin





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla