Yalnız Mesajı Göster

Deniz Mahsülleri Güveç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Deniz Mahsülleri Güveç



deniz ürünleri güveci - kalamar güveci - ahtapot güveci - karışık derin ürünleriyle güveç tarifi
MALZEMELER


50 gram kalamar

50 gram midye içi

50 gram karides

50 gram ahtapot

1 çay bardağı zeytinyağı

3 diş sarımsak

4 adet yeşil biber

10 adet mantar

1 adet limonun suyu

1 çay bardağı beyaz şarap

3 çorba kaşığı un

Tuz, beyazbiber

Yarım demet maydanoz



HAZIRLANIŞI


Deniz mahsüllerini temizleyip, bol suyla yıkayın Tuzla harmanlayarak, 10 dakika bekletin Yeniden yıkayın


Zeytinyağını bir tavaya alın Kızdırdıktan sonra ince kıyılmış sarımsakları, yeşil biberleri, mantarları ve deniz mahsullerini ekleyin


Renkleri değişene dek soteleyin Limon suyunu ve beyaz şarabı ilave edin Sürekli karıştırarak, 6-8 dakika pişirin Tuzunu ve beyazbiberini ayarlatın


Güveclere doldurarak 200 dereceye ayarlanmış fırında 8 dakika pişirin Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla