Yalnız Mesajı Göster

Deniz Mahsulleri Sufle

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Deniz Mahsulleri Sufle



MALZEMELER


4 kişi için

3 adet orta boy soyulmuş patates

250 gr muhtelif balık filetosu

1 adet ince zar biçiminde doğranmış dolmalık biber

1 küçük soğan ince doğranmış

½ diş sarımsak

1 tutam karabiber

½ tatlı kaşığı tuz

az hindistan cevizi

1 çorba kaşığı margarin

2 kahve fincanı rende gravyer

4 yumurtanın beyazı

4 yumurtanın sarısı

2 kahve fincanı beyaz şarap



HAZIRLANIŞI


Balıkları küçük zar biçiminde doğrayın Küçük bir tencereye yağı koyup kızdırın soğanı ve biberi ilave edip 1-2 dakika kavurup balıkları, biberi, tuzu ve beyaz şarabı ilave edin Kapağını kapatıp ağır ateşte 7-8 dakika pişirip ateşten alın Bir süzgece boşaltıp suyunu tekrar tenceresine koyarak içinde çok az bir miktar kalıncaya kadar kaynatarak çektirin


Ateşten alıp muhafaza edin Patatesi temizleyip dörde bölün 20-30 dakika haşlayıp süzdürün karıştırmadan bir kalburdan geçirip tenceredeki çektirdiğiniz balık suyunun içine koyun Balığı ve yumurta sarılarını hindistan cevizini ilave edip bir kaşıkla iyice karıştırın Yumurta beyazını bir çırpma teli ile çırparak koyu bir köpük gibi iyice kabartın Bir kevgirle karıştırarak patatesli balığın içerisine yedirin


4 adet birer kişilik sufle güvecinin içlerini tamamen yağlayıp içlerine galeta tozu serpin Sufle harcını ağız hizalarına kadar doldurup iyice kabarıp renk alıncaya kadar hızlı ateşli fırında 15-20 dakika pişirip servis edin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla