Yalnız Mesajı Göster

Marine Edilmiş Kılıç Balığı İzgara

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marine Edilmiş Kılıç Balığı İzgara



MALZEMELER


2 kg kılıçbalığı

4 diş sarmısak

6 yaprak fesleğen


MENUYER SOS MALZEMESÎ


1 kuru soğan

2 diş sarmısak

2 yemek kaşığı tereyağı

1/4 demef maydanoz

2 yemek kaşığı kapari çiçeği

1 limonun suyu



HAZIRLANIŞI


SOSUN HAZIRLANIŞI :Sos madzemelerini çok ince kıyın Tereyağında soğan, sarmısak ve kapari çiçeğini kavurun Limon suyu ve maydanozu idave ederek karıştırın ve ocaktan alın


BALIGIN HAZIRLANIŞI :Kılıçbalığını temizleyip, etini dilimleyin Kıyılmış soğan, ince doğranmış sarmısak ve tuz ile harmanlayarak 15-20 dakika dinlendirin


Balığı kömür ızgarasında pişirip patates ve çeşitli yeşilliklerle servis yapın Eğer arzu ederseniz üzerine sarmısaklı tereyağı sürebilir veya menüyer sos dökerek servise sunabilirsiniz




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla