Konu
:
Marine Edilmiş Kılıç Balığı İzgara
Yalnız Mesajı Göster
Marine Edilmiş Kılıç Balığı İzgara
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Marine Edilmiş Kılıç Balığı İzgara
MALZEMELER
2 kg kılıçbalığı
4 diş sarmısak
6 yaprak fesleğen
MENUYER SOS MALZEMESÎ
1 kuru soğan
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı tereyağı
1/4 demef maydanoz
2 yemek kaşığı kapari çiçeği
1 limonun suyu
HAZIRLANIŞI
SOSUN HAZIRLANIŞI :Sos madzemelerini çok ince kıyın
Tereyağında soğan, sarmısak ve kapari çiçeğini kavurun
Limon suyu ve maydanozu idave ederek karıştırın ve ocaktan alın
BALIGIN HAZIRLANIŞI :Kılıçbalığını temizleyip, etini dilimleyin
Kıyılmış soğan, ince doğranmış sarmısak ve tuz ile harmanlayarak 15-20 dakika dinlendirin
Balığı kömür ızgarasında pişirip patates ve çeşitli yeşilliklerle servis yapın
Eğer arzu ederseniz üzerine sarmısaklı tereyağı sürebilir veya menüyer sos dökerek servise sunabilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul