Konu
:
Limonlu İzgara Uskumru
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu İzgara Uskumru
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu İzgara Uskumru
MALZEMELER
4 orta boy temizlenmiş, uskumru
Tuz ve karabiber
1 1/2 limonun suyu
1 çay kaşığı kimyon
HAZIRLANIŞI
Balıkları durulayıp kurulayın
Keskin bir bıçakla balıkların her iki yanlarım da çaprazlamasına çizin
Izgarayı ısıtın
Balıkların içini dışım tuz ve biberle tatlandırın
İçlerini biraz limon suyuyla ıslatın
Üstlerine kimyon ve birkaç yemek kaşığı limon suyu serpiştirin
Balıkları, bir kez alt üst ederek 10 dak
ızgarada pişirin
Bu arada zaman zaman üstlerine limon suyu serpiştirin
Dilerseniz pişme sırasında bir miktar daha kimyon kullanabilirsiniz
Balıkları bekletmeden sıcak olarak servis yapın
HAZIRLAMA: Balıkçıdan balıkları temizlemesini ve kafalarım ayırmasını isteyin
ALTERNATİF: Uskumru yerine benzer herhangi başka bir balık kullanabilirsiniz
EKONOMİ: Balıkçıdan varsa balığın yumurtalarını ayırmasını söyleyin
2 kişi için lezzetli bir kahvaltı veya öğle yemeği olabilir
Yumurtaları durulayıp kurulayın
Tuz ve biberlenmiş una batırıp 1-2 dak
tereyağında kızartıp yağlanmış tost ekmeği üstünde servis yapın
SERViS ÖNERİSİ: Limon dilemleri ve maydanozla süsleyin, tereyağlanmış kepek ekmeği ve yeşil salata ile servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul