Yalnız Mesajı Göster

Limonlu İzgara Uskumru

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu İzgara Uskumru



MALZEMELER


4 orta boy temizlenmiş, uskumru

Tuz ve karabiber

1 1/2 limonun suyu

1 çay kaşığı kimyon



HAZIRLANIŞI


Balıkları durulayıp kurulayın Keskin bir bıçakla balıkların her iki yanlarım da çaprazlamasına çizin


Izgarayı ısıtın Balıkların içini dışım tuz ve biberle tatlandırın İçlerini biraz limon suyuyla ıslatın Üstlerine kimyon ve birkaç yemek kaşığı limon suyu serpiştirin

Balıkları, bir kez alt üst ederek 10 dak ızgarada pişirin Bu arada zaman zaman üstlerine limon suyu serpiştirin Dilerseniz pişme sırasında bir miktar daha kimyon kullanabilirsiniz Balıkları bekletmeden sıcak olarak servis yapın


HAZIRLAMA: Balıkçıdan balıkları temizlemesini ve kafalarım ayırmasını isteyin


ALTERNATİF: Uskumru yerine benzer herhangi başka bir balık kullanabilirsiniz


EKONOMİ: Balıkçıdan varsa balığın yumurtalarını ayırmasını söyleyin 2 kişi için lezzetli bir kahvaltı veya öğle yemeği olabilir Yumurtaları durulayıp kurulayın Tuz ve biberlenmiş una batırıp 1-2 dak tereyağında kızartıp yağlanmış tost ekmeği üstünde servis yapın


SERViS ÖNERİSİ: Limon dilemleri ve maydanozla süsleyin, tereyağlanmış kepek ekmeği ve yeşil salata ile servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla