Yalnız Mesajı Göster

Mezgit Buğulama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mezgit Buğulama



Malzeme:


½ kg mezgit

2 adet domates

2 adet yeşil biber

3 yemek kaşığı tereyağı

1 ½ su bardağı su

½ demet maydanoz

3 adet marul yaprağı

Tuz ve karabiber


Yapılışı:


Balıkçınızdan temizlenmiş olarak aldığınız mezgitleri fileto halinde iri parçalara bölünüz Yıkadıktan sonra tuzlayıp dinlendiriniz


Domates ve biberleri halkalar halinde kesiniz Maydanozu ince kıyınız

Buğulama yapacağınız kaba marul yapraklarını tabanın tamamını kaplayacak şekilde yerleştiriniz Üzerlerine parçalanmış ve tuzlanmış mezgitleri yerleştiriniz Üzerine domates, biber ve maydanozları, balıkların tamamını kapayacak tarzda koyunuz Tereyağını parçalar halinde üzerlerine yerleştirip suyu ilave ediniz Kapağını kapayıp orta ateşte 20 dakika pişiriniz

Sıcak servis yapınız


Not:

Mezgit Karadeniz’de çok tutulan balıklardan biridir Mezgit, Trabzon mutfağında çok kullanılan bir balıktır ve mezgit buğulama da meşhur bir Trabzon yemeğidir

Alıntı Yaparak Cevapla