Konu
:
Mezgit Buğulama
Yalnız Mesajı Göster
Mezgit Buğulama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mezgit Buğulama
Malzeme:
½ kg mezgit
2 adet domates
2 adet yeşil biber
3 yemek kaşığı tereyağı
1 ½ su bardağı su
½ demet maydanoz
3 adet marul yaprağı
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Balıkçınızdan temizlenmiş olarak aldığınız mezgitleri fileto halinde iri parçalara bölünüz
Yıkadıktan sonra tuzlayıp dinlendiriniz
Domates ve biberleri halkalar halinde kesiniz
Maydanozu ince kıyınız
Buğulama yapacağınız kaba marul yapraklarını tabanın tamamını kaplayacak şekilde yerleştiriniz
Üzerlerine parçalanmış ve tuzlanmış mezgitleri yerleştiriniz
Üzerine domates, biber ve maydanozları, balıkların tamamını kapayacak tarzda koyunuz
Tereyağını parçalar halinde üzerlerine yerleştirip suyu ilave ediniz
Kapağını kapayıp orta ateşte 20 dakika pişiriniz
Sıcak servis yapınız
Not:
Mezgit Karadeniz’de çok tutulan balıklardan biridir
Mezgit, Trabzon mutfağında çok kullanılan bir balıktır ve mezgit buğulama da meşhur bir Trabzon yemeğidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul