Konu
:
Alabalık Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Alabalık Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alabalık Tarifi
alabalık nasıl pişirilir - alabalık pişirme yöntemi - alabalık buğulamaMalzemeler:
2 büyük boy alabalık
1 tatlı kaşığı şeker
1 demet maydanoz
3 tane limon
zeytinyağı
karabiber
tuz
Yapılışı:
Alabalıkları iyice yıkayıp, süzgeçte süzdürün, buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin
(bu sudan geçmiş balığın biraz sertleşmesini kendine gelmesini sağlıyor) İnce ince kestiğiniz alabalık dilimlerini bir tabağa dizin
Başka bir kasede 2 limonun suyu, 4 yemek kaşığı yağ, 1 tatlı kaşığı şeker, tuz, bir tutam karabiber ve maydanoz ile bir bulamaç yapın ve alabalığın üzerine dökün
Yarım gün dolapta kadar dinlendirin, tepsiye alıp orta hararette pişirip maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul