Yalnız Mesajı Göster

Alabalık Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalık Tarifi



alabalık nasıl pişirilir - alabalık pişirme yöntemi - alabalık buğulamaMalzemeler:


2 büyük boy alabalık

1 tatlı kaşığı şeker

1 demet maydanoz

3 tane limon

zeytinyağı

karabiber

tuz


Yapılışı:


Alabalıkları iyice yıkayıp, süzgeçte süzdürün, buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin (bu sudan geçmiş balığın biraz sertleşmesini kendine gelmesini sağlıyor) İnce ince kestiğiniz alabalık dilimlerini bir tabağa dizin Başka bir kasede 2 limonun suyu, 4 yemek kaşığı yağ, 1 tatlı kaşığı şeker, tuz, bir tutam karabiber ve maydanoz ile bir bulamaç yapın ve alabalığın üzerine dökün Yarım gün dolapta kadar dinlendirin, tepsiye alıp orta hararette pişirip maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla