Yalnız Mesajı Göster

Bademli Levrelk Filetosu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Levrelk Filetosu



Bademli Levrelk Filetosu Tarifi - Bademli Levrelk Filetosu Nasıl Yapılır - Bademli Levrelk Filetosu Malzemeleri


MALZEMESİ: 150 gram badem, 150'şer gramlık dört dilim levrek, tuz, yarım limonun suyu, 1 tatlı kaşığı un, 2 kahve fincanı rafine yağ, 1çorba kaşığı tereyağı, 1 limonun suyu, 4 dilim halka halka kesilmiş limon, 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz


Bademleri kaynar suda 1 dakika kaynatıp kabuklarını soyun; ardından boylamasına ince dilimleyip bir tepside fırına verip sararınca alın Limonladığınız levrek dilimlerini hafifçe una buladıktan sonra kızgın rafine yağda her iki tarafını dörde dakika pişirin Servis tabağına alınca tavaya tereyağını koyup bademleri bir 1 dakika çevirin, limonu da katarak balıkların üzerine dökün Maydanozu ve tuzunu serpin

Alıntı Yaparak Cevapla