06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık Ciğeri Sote
Balık Ciğeri Sote Tarifi - Balık Ciğeri Sote Nasıl Yapılır - Balık Ciğeri Sote Malzemeleri
Balık Ciğeri Sote
Malzeme 1 veya 2 adet büyük bir balığın ciğeri, 6 adet taze soğan, 1 orta boy domates, 2 sivri biber, 1 defne yaprağı, küçük bir dal biberiye, tuz, karabiber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı Ciğerin zar ve sinirlerini temizleyin Ince uzun şeritler halinde kesin Taze soğanların dış kabuklarını soyun, püsküllerini kesin ve 1 santim uzunluğunda doğrayın Sivri biberlerin sapını kesin, tohumlarını boşaltın ve 1 santim uzunluğunda doğrayın Zeytinyağını bir tavada kızdırın, balık ciğerini atın, bir dakika kadar tahta kaşıkla çevirerek kızartın Domates, biber, defne yaprağı, biberiye dalı, tuz ve karabiberi ekleyin 1 kahve fincanı su ekleyin Kısık ateşte 10-15 dakika pişirin Kış mevsiminde bulamayacağınız bazı malzemeler yerine mantar, sarmısak ve kekik kullanabilirsiniz
|
|
|