Konu
:
Fırında Balık
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Balık
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Balık
Fırında Balık Tarifi - Fırında Balık Nasıl Yapılır - Fırında Balık Malzemeleri
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1 baş soğan,
1 demet maydanoz,
1 kaşık margarin yağı,
her biri birer santim kalınlığında morina balığı dilimi (keler veya mersin balığı da olabilir
Mersin balığı kullananlar morina gibi birer santim kalınlığında 4 dilim, keler balığını ise 800 gram almalıdırlar),
1 bardak elma sirkesi,
yeteri kadar zeytinyağı,
tuz ve karabiber
Yapımı: Balık dilimlerini iyice yıkadıktan sonra süzgece koyup iyice süzmeli
Maydanozu temizleyip yıkadıktan sonra kıyarcasına ince doğramalı
Soğanı rendelemeli
Yuvarlak pyrex bir kabı iyice margarin yağına bulamalı
Balık dilimlerini yanyana dizmeli
Bol zeytinyağı döktükten sonra tuzlayıp biberlemeli
Balıkların üstüne rendelenmiş soğanı yaymalı, kıyılmış maydanozu serpiştirmeli
Elma sirkesini de gezdirerek döktükten sonra pyrex kabı fırına sürmeli
Balığın pişince kabı fırından çıkarmalı ve hemen sofraya götürüp sıcak sıcak servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul