Konu
:
Balık Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Balık Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balık Kebabı
Balık Kebabı Tarifi - Balık Kebabı Nasıl Yapılır - Balık Kebabı Malzemeleri
BALIK KEBABI
MALZEME:
1 kg
balık tercihen Kılıç, Torik, Palamut
tuz
karabiber
1 soğan suyu
8 defne yaprağı
yarım fincan zeytinyağı
1 limon suyu
YAPILIŞI:
Balık, kuşbaşından büyükçe ve 4 köşeli kesilir
Tuz, biber ve soğan suyu balıklara dökülüp karıştırılır
1 saat böyle bırakılır
Küçük şişlere parçaların deri tarafından bir balık, bir defne yaprağı saplamak üzere her şişe 5-6 parça takılır
Şişler ızgaranın üzerine yatırılır
Bir kâsede biraz soğan suyu ve bir miktar zeytinyağı ve yarım limon suyu çalkalanıp, karıştırılarak şişleri çevirdikçe bir fırça veya herhangi bir şeyle üzerlerine sürülür
Balık etleri kızarıp, piştikten sonra şişlerden çıkarılır
Defne yaprakları ayrılarak tabağa alınır ve üzerlerine bol limon sıkılarak, sıcak sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul