Konu
:
Tartar Soslu Kalamar
Yalnız Mesajı Göster
Tartar Soslu Kalamar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tartar Soslu Kalamar
Gereçler:
bir porsiyon Kalamar
10 ila 15 yem
kasigi normal beyaz Un
1 cay kasigi Tuz 4 veya 5 yem
kasigi Mayonez
kücük kiyilmis 3veya4 dis sarimsak
8-10 yaprak ince kiyilmis maydanoz
Yapılışı:
ilk önce Mayonez,Sarimsak,Maydanoz uygun bir kabda karistirilarak Tartar sosu elde edilir
Daha sonra iyice yikanan Kalamarlar serce parmak kalinliginda halka seklinde dogranir,ve bu dogranan Kalamarlar iyice Un ile karistirilir,bir elek veya kevgir yardimi ile fazla olan Unu elenir daha önceden kizdirilmis fritözde Kalamarlar pembelesinceye kadar kizartilir
Fritözden cikarirken üzerine biraz tuz serpistirilir
servis tabagina bosaltilip tabagin kenarinada tartar sosundan koyarak servis yapilir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul