Yalnız Mesajı Göster

Tartar Soslu Kalamar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tartar Soslu Kalamar



Gereçler:

bir porsiyon Kalamar

10 ila 15 yemkasigi normal beyaz Un

1 cay kasigi Tuz 4 veya 5 yemkasigi Mayonez

kücük kiyilmis 3veya4 dis sarimsak

8-10 yaprak ince kiyilmis maydanoz

Yapılışı:

ilk önce Mayonez,Sarimsak,Maydanoz uygun bir kabda karistirilarak Tartar sosu elde edilirDaha sonra iyice yikanan Kalamarlar serce parmak kalinliginda halka seklinde dogranir,ve bu dogranan Kalamarlar iyice Un ile karistirilir,bir elek veya kevgir yardimi ile fazla olan Unu elenir daha önceden kizdirilmis fritözde Kalamarlar pembelesinceye kadar kizartilirFritözden cikarirken üzerine biraz tuz serpistirilirservis tabagina bosaltilip tabagin kenarinada tartar sosundan koyarak servis yapilir


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla