Konu
:
İmparator Usulu Alabalık Nasıl Pişirilir
Yalnız Mesajı Göster
İmparator Usulu Alabalık Nasıl Pişirilir
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İmparator Usulu Alabalık Nasıl Pişirilir
İmparator Usulu Alabalık - İmparator Usulu Alabalık Tarifi - İmparator Usulu Alabalık Yapılışı - İmparator Usulu Alabalık Hazırlanışı
Malzemeler :
2 adet alabalık
2 adet hazır yufka
1 adet yunmurta sarısı
Yarım limon suyu
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım tatlı kaşığı acı kırmızı biber
Yarım tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Tarifi:
Önce alabalıklar fleto yapılır
Kılçığı tamamen ayrılır
Sonra kibrit kutusunun yarısı büyüklüğünde küplere kesilir
Yumurta sarısı, dövülmüş sarımsak, limon suyu,biber, tuz ve sıvıyağ karıştırılır
İçine balık parçaları atılır, harmanlanır
Kabın ağzı kapalı olarak buzdolabında en az 8 saat dinlendirilir
Yufkalar sigara böreği yapımında olduğu gibi üçgen kesilir
(toplam 24 üçgen) Yufkaların geniş kenarına dinlenmiş balık parçası konur
Önce sağdan ve soldan kapatılır, sonra rulo yapılır
Ucu ıslatılarak yapıştırılır
Kızgın yağda kızartılır
Not: Orijinal tarifte yufka yerine yöreye has "pirinç kağıdı" kullanılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul