06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bayırturpu Soslu Alabalık Haşlama
Bayırturpu Soslu Alabalık Haşlama Tarifi - Alabalık Haşlama Yapılışı - Alabalık Haşlama Nasıl Yapılır - Alabalık Haşlama Malzemeleri
4 alabalık (her biri 250-350 g solungaçları çıkarılıp, yüzgeçleri kesilmiş)
60 cl (2 1/2 su bardağı sebze suyu
Bayırturpu sosu:
1 çorba kaşığı bayırturpu rendesi
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı hardal (tercihen Dijon hardalı)
12,5 cl (1/2 su bardağı) krema
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
Süsleme için:
ince turp dilimleri
taze baharlı otlar (tarhun, taze soğan, vb )
limon dilimleri
yeşil salata yaprakları (ince kıyılmış)
Alabalıkları soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın
Sebze suyunu bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu birtaşım kaynatın Kaynayınca alabalıkları yan yana tencereye yerleştirip (sebze suyu üstlerini örtmelidir) tencerenin kapağını kapatın ve ateşi kısarak, balıkları 10 dakika pişirin Tencereyi ateşten alıp, bir kenarda 3 saat kadar soğumaya bırakın
Bu arada bütün sos malzemesini bir kâseye koyup, iyice karıştırın Sonra kâsenin üstünü örtüp, buzdolabına kaldırın
Soğuyan balıkları tencereden dikkatlice çıkarıp, fırın tepsisi üstüne yerleştirilmiş tel ızgaraya yerleştirin Suları iyice süzülünce, derilerini dikkatlice soyup, parçalanmamalarına dikkat ederek, bir servis tabağına yan yana yerleştirin
Buzdolabındaki sosu çıkarın Balıkların üstlerine turp dilimlerini ve limon dilimlerini dizip, aralarına ve çevrelerine yeşil salata yapraklarını ve taze otları döşeyerek, yanında sosuyla servis yapın
|
|
|