Konu
:
Zargana Yahnisi
Yalnız Mesajı Göster
Zargana Yahnisi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zargana Yahnisi
Zargana Yahnisi Tarifi - Zargana Yahnisi Yapılışı - Zargana Yahnisi Nasıl Yapılır - Zargana Yahnisi Malzemeleri
Balıkları temizleyip, başlarını atınız
(Bir sahan yemeğe 5 - 6 balık yeterlidir)
Her birini 3 parçaya ayırınız
Biraz tereyağı ile tencereye koyunuz
Üstüne birkaç soğan çentiniz
Tuz, biber ekiniz
Bir bardak et ya da balık suyu koyup kuvvetli ateşe sürünüz
Birkaç taşım kaynadıktan sonra orta ateşe alınız, kalan suyun yağını alarak balıklarla başka bir tencereye koyup sıcak tutunuz
Kalan malzemeyi süzgeçten geçirerek bir miktar Ak Meyane karıştırarak bir salça yapınız
Sonra 2-3 yumurta sarısı yedirerek inceltip süzgeçten geçirerek, sıcak olarak saklayınız
Yemek zamanı balıkları tabağa alınız, isterseniz yanına tava edilmiş ekmekle mantar koyunuz
Salçayı üzerine dökünüz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul