Yalnız Mesajı Göster

Zargana Yahnisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zargana Yahnisi



Zargana Yahnisi Tarifi - Zargana Yahnisi Yapılışı - Zargana Yahnisi Nasıl Yapılır - Zargana Yahnisi Malzemeleri

Balıkları temizleyip, başlarını atınız (Bir sahan yemeğe 5 - 6 balık yeterlidir) Her birini 3 parçaya ayırınız Biraz tereyağı ile tencereye koyunuz Üstüne birkaç soğan çentiniz Tuz, biber ekiniz Bir bardak et ya da balık suyu koyup kuvvetli ateşe sürünüz Birkaç taşım kaynadıktan sonra orta ateşe alınız, kalan suyun yağını alarak balıklarla başka bir tencereye koyup sıcak tutunuz Kalan malzemeyi süzgeçten geçirerek bir miktar Ak Meyane karıştırarak bir salça yapınız Sonra 2-3 yumurta sarısı yedirerek inceltip süzgeçten geçirerek, sıcak olarak saklayınız Yemek zamanı balıkları tabağa alınız, isterseniz yanına tava edilmiş ekmekle mantar koyunuz Salçayı üzerine dökünüz

Alıntı Yaparak Cevapla