06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alabalık Çanağında Patates
Alabalık Çanağında Patates Nasıl Pişirilir - Alabalık Çanağında Patates Tarifi,

Malzemeler:
2 alabalık
3 orta boy patates
1 yemek kaşığı fesleğen
1 yemek kaşığı taze kişniş veya maydonoz
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
Limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı (Susam yağı da olabilir )
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Balıkların pullarını temizleyip, iyice yıkayın Resimdeki gibi, baş bölümünden kuyruğa kadar bir yarık oluşturun Kılçıklarını iyice temizleyin Tekrar yıkayıp, bir kağıt havlu ile kurulayın
Haşladığınız patatesleri, soyun ve küp küp doğrayın Soğan, sarımsak ve taze otları ince ince doğrayıp, patateslere ekleyin Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile iyice harmanlayın
Balıkların içini patatesli harç ile doldurun Üzerlerine biraz limon suyu gezdirin Patateslerin dağılmaması için, fırına girmeye uygun bir ip ile (ıslattığınız bir ip de olabilir) balıkları bağlayın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 derece pişirin
|
|
|