Yalnız Mesajı Göster

Alabalık Çanağında Patates

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalık Çanağında Patates



Alabalık Çanağında Patates Nasıl Pişirilir - Alabalık Çanağında Patates Tarifi,


Malzemeler:


2 alabalık

3 orta boy patates

1 yemek kaşığı fesleğen

1 yemek kaşığı taze kişniş veya maydonoz

1 kuru soğan

1 diş sarımsak

Limon suyu

2 yemek kaşığı zeytinyağı (Susam yağı da olabilir)

Tuz, karabiber


Yapılışı:


Balıkların pullarını temizleyip, iyice yıkayın Resimdeki gibi, baş bölümünden kuyruğa kadar bir yarık oluşturun Kılçıklarını iyice temizleyin Tekrar yıkayıp, bir kağıt havlu ile kurulayın


Haşladığınız patatesleri, soyun ve küp küp doğrayın Soğan, sarımsak ve taze otları ince ince doğrayıp, patateslere ekleyin Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile iyice harmanlayın


Balıkların içini patatesli harç ile doldurun Üzerlerine biraz limon suyu gezdirin Patateslerin dağılmaması için, fırına girmeye uygun bir ip ile (ıslattığınız bir ip de olabilir) balıkları bağlayın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 derece pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla