Yalnız Mesajı Göster

Aioli Soslu Uskumru

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aioli Soslu Uskumru



Aioli Soslu Uskumru Tarifi - Aioli Soslu Uskumru Nasıl Yapılır - Aioli Soslu Uskumru Malzemeleri



GEREKLİ MALZEMELER (5 Kişilik)

1 1/2 su bardağı mayonez

2 diş sarmısak dövülmüş

2/5 su bardağı zeytinyağı

5 orta boy uskumru

1/2 çay kaşığı tuz

1 su bardağı un

2 çorba kaşığı margarin

1 limon (süsleme için)

1 demet maydanoz (süsleme için)




Uskumru – Aioli Soslu tarifi


Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayın


Önce aioli sosu hazırlayın Bunun için dövülmüş sarımsakla mayonezi bir telle iyi karıştırın Daha iyi bir yöntem olarak mayonez yapmaya başlarken karıştıma kabına yumurta sarısı, hardal, sirke koyduğunuzda dövülmüş sarmısağı da ilave edin Sonra tıpkı mayonez yapılır gibi zeytinyağını bir sicim gibi akıtarak bu malzemeye yedirin

Balıkları temizleyip, kanı tamamen gidinceye kadar yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın Unu, balıkları alacak büyüklükte bir kaba eleyin Balıkların her iki yanını hafifçe tuzlayın Yine her iki yanını una bulayıp, silkeleyerek fazla unlarını atın

Unlanmış balıkları ızgaranın üzerine yerleştirin Üzerlerine kalan zeytinyağını arasıra bir fırça ile sürerek bir kere çevirip her iki yanını da renk alıncaya kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirin

Margarini bir kapta eritin Izgara edilmiş uskumrular üzerine eritilmiş margarini bir fırça ile sürün Uskumruları dilerseniz limon, maydanozla süsleyip, yanında aioli sosla, sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla