Konu
:
Yoğurtlu Mus
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Mus
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Mus
Yoğurtlu Mus Tarifi - Yoğurtlu Mus Nasıl Yapılır - Yoğurtlu Mus Malzemeleri
GEREKLİ MALZEMELER (8 Kişilik) Süre: 40 dak
1 Porsiyon: 250 Kalori
• 500 gr Füme Somon Balığı
• 2 Salatalık
• 1/2 Demet Dereotu
• 2 Kırmızı Soğan
• 500 gr Süzme Yoğurt
• 6 Yaprak Jelatin
Yoğurtlu Mus tarifi
• Yuvarlak bir kek kalıbını yağayıp içine şeffaf folyo serin
• Füme somonu küçük küpler halinde doğrayın
1 salatalığı soyup küp küp doğrayın
• Dereotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın
Soğanları soyup minik küpler halinde doğrayın
Somon küplerinin yarısını şeffaf folyonun üzerine yayın
Bir kapta kalan somonu, salatalık, dereotu, soğan ve süzme yoğurtla karıştırın
• Jelatini bir miktar suda yumuşatıp süzün
Benmari usulü eritip yoğurtlu karışıma ilave edin
Tuz ve karabiberle tatlandırın
Karışımı kalıbın içine yerleştirin ve üzerini bir bıçakla düzeltin
• Bir gece bekletin
Ertesi gün kalıbı düz bir servis tabağının üzerinde ters çevirip çıkarın
Kalan salatalığı iyice yıkayıp ince dilimler halinde doğrayın
Yoğurtlu musu salatalık ve dereotu ile süsleyip servis yapın
• Benmari usulü nedir?
Tariflerde sıkça sözü edilen benmari, bir pişirme usulüdür
içinde su bulunan büyük bir kabın veya tencerenin içerisine daha küçük bir kabı yerleştirin
Büyük kabı ocağın üzerine alıp küçük kapta tarifte sözü edilen malzemeyi pişirin veya eritin
Benmani daha çok tatlı tarifleninde örneğin çikolata eritmek için uygulanır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul