Yalnız Mesajı Göster

Kağıtta Balık Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kağıtta Balık Dolması



Balık Dolması Nasıl Yapılır - Balık Dolmasının Tarifi - Kolyos Dolması

MALZEMESİ


8 adet kolyoz balığı

5-6 adet baş soğan

2-3 adet domates veya çorba kaşığı salça

2 diş sarımsak

1 fincan ceviz içi

1 tatlı kaşığı hardal

1 çorba kaşığı kuşüzümü

1 çorba kaşığı çamfıstığı

2 çorba kaşığı katıyağ

1 adet limon

Yeterince tuz

Biber

Maydanoz

Dereotu

Tarçın

Yenibahar

Sıvıyağ


YAPILIŞI:


Balıkları bir gün buzdolabında beklettikten sonra başlarını koparıp içini temizleyiniz, iki yana açarak sırtından bastırarak kılçıklarını çıkarınız Yıkayıp suyunun süzülmesi için, bir kenara alınız Öte yandan soğanları ince ince doğrayınız Katıyağda sarartınız İçine kabuklan soyulmuş ceviz büyüklüğünde domatesleri ilave ediniz Bir iki karıştırıp, dövülmüş sarımsak, yağda kavrulmuş ceviz içi, çamfıstığı, kuşüzümü, hardal, tuz, biber ekleyerek kavurunuz, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edip karıştırınız Elde ettiğiniz bu içi balıklara doldurunuz Alüminyum kağıda koyup, üzerine biraz limon suyu ve sıvıyağ gezdirip, kağıdi bohçalayınız Kızgın fırında 15-20 dakika pişirip, sıcak sıcak ikram ediniz


Not: Uskumru balığı, sularımızdan çekildiği için, uskumru diye satılan balıklar kolyoz olabilir

Alıntı Yaparak Cevapla