Konu
:
Karides - Genel Hazırlanış
Yalnız Mesajı Göster
Karides - Genel Hazırlanış
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karides - Genel Hazırlanış
Malzeme:
Karides
½ tencere su
1 çorba kaşığı tuz
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı sirke
Yapılışı:
Suyu derince bir tencereye koyun
İçine tuzu ve sirkeyi ilave edip tuzlar eriyinceye kadar karıştırın
Soğanı dörde bölüp ilave edin ve suyu kaynatın
Karidesleri içine boşaltıp kaynatın
Bilahare kevgire alıp süzün ve soğuk suyla yıkayın
Sonra alıp porsiyonlara bölüp "deep freeze"de saklayın
Not:
1
Böyle hazırladığınız karidesleri hemen hemen (aksi tariflerde belirtilmedikçe) bütün karides yemek, meze ve salatalarında kullanabilirsiniz
2
Karidesleri öğünlük miktarlarda kaplara bölüp dondurmak ve ileride kullanılmak üzere saklamak çok yararlı bir yöntemdir
Donmuş karideslerin çözülünce diri kalması için önce buzdolabınızın alt gözünde 2-3 saat +5oC’a soğuyuncaya kadar bekletin
Bilahare dondurun
3
Karideslerin kaynatılma süresi çok kısa olmakla beraber büyüklüklerine göre fark eder
Küçük (cimcime) karidesler için kaynatma süresi 5-6 dakikadır
Bu süre iri (Jumbo) karidesler için ise 10-12 dakikadır
Daha fazla haşlamamaya dikkat edin
Aksi takdirde çok yumuşar ve diriliklerini kaybederler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul