Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Balık Fırın

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Balık Fırın



Malzeme:


1/2 kg beyaz etli balık

3 adet patates (irice)

3 adet yumurta

½ su bardağı sıvı yağ

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı galeta unu

100 gr Kaşar peyniri

karabiber

tuz


Yapılışı:


Balıkları temizleyip başlarını ayırdıktan sonra fileto tarzında ikiye ayırınız ve kuyruklarını kesip atınız (Bu işlemi balıkları alırken balıkçınıza da yaptırabilirsiniz) Balık filetolarını yanmazda tavada, iki çorba kaşığı tereyağ ilave ederek derileri hafifçe kahverengileşinceye kadar kızartınız Kızarmış balıkları soğumaya bırakınız Bilahare deri ve kılçıklarını ayıklayıp beyaz etleri küçük parçalara ayırınız


Patatesleri soyup küçük parçalar halinde (kesme şeker büyüklüğünde) doğrayınız ve tavada kızartınız Kızarmış patateslerin üstüne karabiber ve tuz ilave serpiniz Yumurtaları patateslerin üzerine kırıp unu ilave ediniz ve iyice karıştırınız


Pyrex kap veya tepsiyi yağlayınız ve üstüne galeta unu serpiniz ve balık etlerini üzerine yerleştiriniz Karışımı tepsideki balıkların üstğüne dökünüz 1500C fırında 25 ila 30 dakika pişiriniz Çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına koyunuz 5 dakika sonra çıkarınız


Sıcak servis yapınız


Dikkat:

Rendelenmiş kaşar peynirlerinin tamamen erimiş olmasına ancak yanmamış olmasına dikkat ediniz

Bu yemeğe uygun diğer balıklar:

Beyaz etli bütün balıklar



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla