Konu
:
İspanyol Usulü Sardalya
Yalnız Mesajı Göster
İspanyol Usulü Sardalya
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanyol Usulü Sardalya
Malzeme:
750 gram sardalya
4 diş sarımsak
½ demet maydanoz
½ su bardağı galeta unu
50 gram tereyağ
Sıvı yağ
karabiber
kırmızı biber
tuz
Yapılışı:
Sardalyaları kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz
Üstündeki pulları parmaklarınızla temizleyiniz
Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getirip kapatınız
Maydanozları ince kıyınız ve sarmısakları çok küçük parçalar halinde kesiniz
Tuz, karabiber, kırmızı biber, maydanoz ve sarmısağı iyice karıştırınız
Balıkları bu karışıma bulayınız
Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayıp balıkları diziniz
Artan karışımı balıkların üzerine serpiniz
Tereyağını fındık büyüklüğünde parçalara bölüp balıkların üzerine serpiştiriniz
Fırını 180oC’a ısıtıp tepsiyi yerleştiriniz
Balıkları yaklaşık 25 dakika pişiriniz
Sıcak servis yapınız
Bu yemeğe uygun diğer balıklar: Hamsi
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul