Konu
:
Seyh-Ül-Meze
Yalnız Mesajı Göster
Seyh-Ül-Meze
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Seyh-Ül-Meze
Malzeme:
1 kg küçük istavrit (kraça)
un
kızartma yağı
kürdan
Yapılışı:
Kraçaları ayıklamadan kuyruklarından tutatarak keskin bir bıçakla kılçığı sıyıra sıyıra iki yanından fileto çıkarın
Yıkayıp, suyunu süzüp durulayın
Tuzlayıp buzdolabına koyun
Arzu ettiğiniz zaman hazır balıkları buzdolabından çıkarıp unlayın ve kızgın yağda altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın
Kızarmış balıkları yuvarladıktan sonra birer kürdan ile sabitleyip açılmasına engel olun
Bu mezeyi ezilmiş soğan piyazı ve yağda kızartılmış fındık patatesler eşliğinde ikram edebilirsiniz
Sıcak servis yapınız
Bu yemeğe uygun diğer balıklar:
Küçük sardalya (Papalina değil)
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul