Yalnız Mesajı Göster

Seyh-Ül-Meze

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Seyh-Ül-Meze



Malzeme:


1 kg küçük istavrit (kraça)

un

kızartma yağı

kürdan


Yapılışı:


Kraçaları ayıklamadan kuyruklarından tutatarak keskin bir bıçakla kılçığı sıyıra sıyıra iki yanından fileto çıkarın Yıkayıp, suyunu süzüp durulayın Tuzlayıp buzdolabına koyun Arzu ettiğiniz zaman hazır balıkları buzdolabından çıkarıp unlayın ve kızgın yağda altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın


Kızarmış balıkları yuvarladıktan sonra birer kürdan ile sabitleyip açılmasına engel olun

Bu mezeyi ezilmiş soğan piyazı ve yağda kızartılmış fındık patatesler eşliğinde ikram edebilirsiniz


Sıcak servis yapınız


Bu yemeğe uygun diğer balıklar:

Küçük sardalya (Papalina değil)



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla