Konu
:
Yumurtalı Mezgit
Yalnız Mesajı Göster
Yumurtalı Mezgit
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yumurtalı Mezgit
Malzeme:
500 Gr
Mezgit
3 adet yumurta
1 fincan sıvı yağ
1 fincan un
Tuz
Yapılışı:
Balıkçınıza temizletmiş olduğunuz mezgitleri fileto yapıp iri parçalara bölünüz
İyice yıkadıktan sonra tuzlayınız
Tavada sıvı yağı kızdırınız ve balık parçalarını ilave edip her iki yüzünü 3 dakika kadar kızartınız
Yumurtaları kırıp çırpınız ve tavadaki balıkların üzerine ilave edip yumurtalar pişinceye kadar pişiriniz
Sıcak servis yapınız
Dikkat:
İstendiği taktirde tavada kızartılmış balık filetoları tavadan alınarak fırın tepsisine dizilir
Çırpılmış yumurtalar üzerine dökülerek orta sıcaklıktaki fırına verilir
Bu durumda yağ fazlası tavada kalacağı için daha hafif olur
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul