Yalnız Mesajı Göster

Yumurtalı Mezgit

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yumurtalı Mezgit



Malzeme:


500 Gr Mezgit

3 adet yumurta

1 fincan sıvı yağ

1 fincan un

Tuz


Yapılışı:


Balıkçınıza temizletmiş olduğunuz mezgitleri fileto yapıp iri parçalara bölünüz İyice yıkadıktan sonra tuzlayınız


Tavada sıvı yağı kızdırınız ve balık parçalarını ilave edip her iki yüzünü 3 dakika kadar kızartınız


Yumurtaları kırıp çırpınız ve tavadaki balıkların üzerine ilave edip yumurtalar pişinceye kadar pişiriniz

Sıcak servis yapınız


Dikkat:

İstendiği taktirde tavada kızartılmış balık filetoları tavadan alınarak fırın tepsisine dizilir Çırpılmış yumurtalar üzerine dökülerek orta sıcaklıktaki fırına verilir Bu durumda yağ fazlası tavada kalacağı için daha hafif olur



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla