Konu: Hamsi Kuşu
Yalnız Mesajı Göster

Hamsi Kuşu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Kuşu



Malzemeler

Hamsi Kuşu Yapılışı hamsi kuşu nasıl yapılır hamsi kusu nasil yapilir hansi kuşu hamsikuşu hamsikuşu tarifi hamsikuşu nasıl yapılır hamsi kuşu nasıl yapılır hamsi kuşu yapılışı hamsikuşu hamsikuşu hamsikuşu tarifi hamsikuşu nasıl yapılır hamsi kuşu nasıl yapılır hamsi kuşu yapılışı hamsikuşu

Hamsikuşu - Hamsikuşu Tarifi - Hamsikuşu nasıl yapılır- Hamsi Kuşu nasıl yapılır - Hamsi kuşu yapılışı

1200 gr Hamsi

2 Tatlı Kaşığı Tuz

1/4 Demet Maydanoz

2 Orta Boy Soğan

25 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

1/2 Yemek Kaşığı Çamfıstığı

1/2 Su Bardağı Pirinç

1 Su Bardağı Su (sıcak)

1/2 Yemek Kaşığı Kuşüzümü

1/4 Tatlı Kaşığı Kara biber

1/4 Tatlı Kaşığı Şeker

1/3 Su Bardağı Mısır unu

2 Adet Yumurta

6 Yemek Kaşığı Sıvı yağ (kızarırken çektiği)



Yemeğin Tarifi

Balıkları temizle, kuyruklarını koparmadan kılçığını çıkar, yıka, 1 tatlı kaşığı tuz ekle karıştır, süzgeçte 15 dakika beklet


Maydanozu yıka, ayıkla Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, zeytinyağı ve çamfıstığı ile birlikte tencereye koyup kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 7-8 dakika öldür


Pirinci yıka, süz, soğana kat, 1-2 kez çevir Suyu ve kalan tuzu koy, karıştır Kuşüzümünü serp Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene değin 15-20 dakika pişir Maydanozu kıy, kara biber ve şekerle birlikte pilava ekle, karıştır Hamsilerden iki adedinin boş kısımlarını mısır ununa batır, kuyrukları aynı tarafa gelecek şekilde avucuna ser, ortasına 1 tatlı kaşığı kadar pilav koy, üçüncü hamsinin de dış kısmını unla, için üzerine kapat, kuyruk ve baş kısımlarını bükerek iyice yapıştır, kuşa benzer dolmalar yap


Yumurtayı çırp, dolmaları batırarak kızdırılmış derin yağda kızart


Not: Karadeniz yöresi yemeklerindendir Şekli kuşa benzediği için bu adı almıştır Hamsi Dolması da denebilir Sebze salatası ile servis edilir


Alıntı Yaparak Cevapla