Konu
:
Tatlı Ekşi Soslu Çıtır Karides
Yalnız Mesajı Göster
Tatlı Ekşi Soslu Çıtır Karides
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tatlı Ekşi Soslu Çıtır Karides
Tatlı Ekşi Soslu Çıtır Karides
Malzemeler
• 500 g karides
• 100 g taze zencefil
• 2 adet taze soğan
• 8 adet haşlanmış kestane
• 2 yumurtanın beyazı
• 2 tatlı kaşığı sherry
• 25 g mısır nişastası
• Tuz
Tatlı , Ekşi Sos:
• 100 ml ananas suyu
• 50 ml sirke
• 55 ml ketçap
• 25 g toz şeker
Tarif
Zencefil, soğan, kestane ve karidesleri karıştırın ve sherry, yumurta akı ve mısır nişastası ile yaptığınız karışıma ekleyin
Tuzladıktan sonra ceviz büyüklüğünde toplar haline getirin Galeta ununa bulayıp, Azura`da kızgın yağda kızartın
İyice süzüldükten sonra servis yapın
Tatlı-Ekşi Sos: Tüm malzemeyi bir tencereye koyun ve kaynayana kadar karıştırın
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul