Yalnız Mesajı Göster

Ahtapot Yahni

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ahtapot Yahni



Malzeme:


1 ½ kg ahtapot

3 adet soğan (orta boy)

½ su bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı salça

1 adet domates

3 adet defne yaprağı

2 çorba kaşığı sirke

Tuz

Karabiber


Yapılışı:


Ahtapotları dövülmüş olarak alınız ve deep-freeze’de 2 ila 3 gün bekletiniz Güzelce yıkayıp düdüklü tencerede yarım saat yumuşayıncaya kadar haşlayınız Haşlandıktan sonra derisini soyup atınız ve pembemsi beyaz derisini kuşbaşı doğrayınız


Tencerede sıvı yağı kızdırınız Soğanı ince doğrayıp kızgın yağda yumuşayıncaya kadar soteleyiniz Bilahare küp tarzında kesilmiş domatesleri ve salçayı ilave ediniz Birkaç sefer çevirdikten sonra ahtapotları ilave ediniz Defne yapraklarını, tuz ve karabiberi ve bir su bardağı su ilave edip kısık ateşte 10-15 dakika pişiriniz Ocağı söndüreceğinize yakın sirkesini ilave ediniz


Arzuya göre soğuk veya sıcak servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla