Konu
:
Ahtapot Yahni
Yalnız Mesajı Göster
Ahtapot Yahni
06-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Ahtapot Yahni
Ahtapot - Yahni - deniz ürünleri
Malzeme
500 gram ahtapot
1 kahve fincanı sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan
2 diş sarmısak
2 orta boy domates
2 sivri biber
1 karanfil
1 küçük parça tarçın
defne yaprağı
yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kekik karabiber tuz
Yapılışı
1 yemek kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı kekik karabiber tuz
Ahtapotu bir güzel pişirin ve 1-2 santim kalınlığında dilimler halinde doğrayın
Sarmısağın dış kabuğunu soyun ve bütün bırakın
Domatesleri sıcak suya sokup çıkartın kabuklarını soyun ve küçük parçalar halinde doğrayın
Sivri biberleri yarım santim uzunluğunda doğrayın
Zeytinyağını ve soğanı tavaya koyun karıştırarak yakmadan 5 dakika daha kavurmaya devam edin
Domates sivri biber tarçın karanfil defne yaprağı tuz ve karabiberi ekleyin
2 fincan sıcak su katın ve orta ateşte yarım saat pişirin
Ocağı söndürünce karanfil tarçın ve defne yaprağını çıkartın
Limon suyu ve kekiği ilave edin
Karıştırın ve maydanozu üzerine serpin
Ilık olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul