06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Lüfer
lüfer nasıl pişirilir - lüfer pişirme yöntemiMALZEMELER:
4 lüfer,
4 baş soğan,
3 domates,
2 havuç,
2 patates,
1 limon,
yarım su bardağı zeytinyağı,
yarım demet maydanoz,
3 tane defne yaprağı,
karabiber,
tuz,
2 bardak ılık su
YAPILIŞI:
Balıklar temizlenip yıkandıktan sonra tepsiye dizilir
• Havuçların üstü kazınır, yıkandıktan sonra “ince ince” doğranır
• Soğanlar doğranır Patatesler de soyulduktan sonra “ince ince” dilimlenir
• Soğanlar pembeleşinceye kadar yağda pişirilir
• Üzerine havuç ile patatesler konur 5 dakika kadar “hafif ateşte” pişirilir
• Kabukları soyulmuş domatesler “iri iri” doğrandıktan sonra havuçların bulunduğu kaba dökülür
• Tuz ve 2 bardak ılık su ilave edilir
• Bu karışım balıkların üstüne dökülür
• Balıkların Üstüne “halka halka” dilimlenmiş limonlar konur Defne yaprakları yerleştirilir
alıntı
|
|
|