Yalnız Mesajı Göster

Fırında Lüfer

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Lüfer



lüfer nasıl pişirilir - lüfer pişirme yöntemiMALZEMELER:


4 lüfer,


4 baş soğan,


3 domates,


2 havuç,


2 patates,


1 limon,


yarım su bardağı zeytinyağı,


yarım demet maydanoz,


3 tane defne yaprağı,


karabiber,


tuz,


2 bardak ılık su



YAPILIŞI:


Balıklar temizlenip yıkandıktan sonra tepsiye dizilir


• Havuçların üstü kazınır, yıkandıktan sonra “ince ince” doğranır


• Soğanlar doğranır Patatesler de soyulduktan sonra “ince ince” dilimlenir


• Soğanlar pembeleşinceye kadar yağda pişirilir


• Üzerine havuç ile patatesler konur 5 dakika kadar “hafif ateşte” pişirilir


• Kabukları soyulmuş domatesler “iri iri” doğrandıktan sonra havuçların bulunduğu kaba dökülür


• Tuz ve 2 bardak ılık su ilave edilir


• Bu karışım balıkların üstüne dökülür


• Balıkların Üstüne “halka halka” dilimlenmiş limonlar konur Defne yaprakları yerleştirilir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla