Konu
:
Bademli Alabalık
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Alabalık
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Alabalık
Bademli Alabalık Tarifi - Bademli Alabalık Nasıl Yapılır - Bademli Alabalık Malzemeleri
1 kg alabalık
5 yemek kaşığı tereyağı
100 gr çiğ badem
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 su bardağı un
Yeterince karabiber
Tuz
Alabalıkları temizleyip yıkayın ve kurulayın
Yeterince tuz, karabiber serpin ve una bulayın
Dört yemek kaşığı tereyağını tavada eritin, alabalıkların önce derişiz kısmını üç dakika, sonra diğer yüzünü çevirip iki dakika pişirin
Bademi yağ eklemeden fırına verin ve kavurun
Alabalıklar pişince tavadan alın ve süzün
Üzerine limon suyu gezdirin
Bir başka tavaya bir yemek kaşığı tereyağı ve bir yemek kaşığı sirke koyun, ısıtın
Hazırladığınız sosu kavrulmuş bademlerle birlikte alabalığın üzerine dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul