Yalnız Mesajı Göster

Amasra Usulü Çinekop Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amasra Usulü Çinekop Tarifi



çinekop nasıl pişirilir - soslu çinekop nasıl yapılır - ızgara çinekop - çinekop sosu nasıl yapılırKULLANILACAK MALZEMELER


1,250 kg ayıklanmış çinekop balığı


SOSU İÇİN


1 adet domates


1 adet biber


2 yemek kaşığı zeytinyağı


1 adet defne yaprağı


1/2 soğan


1/2 çay kaşığı karabiber


1 diş sarımsak




HAZIRLANIŞI


Sosu oluşturmak için robota domates, biber, defne yaprağı, soğan ve sarımsağı koyup rende haline getiriyoruz Rendeleme bittikten sonra bir kaba alıp sosun üzerine zeytinyağı ve karabiber ekleyerek karıştırıyoruz Bu arada çinekop balıklarımızın iki tarafının yan bölgelerinden ince çizikler atıyoruz Daha sonra balıklarımızı bir kaba aldığımız sosun içine bulayıp ızgaramıza kafaları yukarıya bakacak şekilde fazla sıkıştırmadan diziyoruz Izgaramızı normal ateş seviyesine getirdikten sonra balıklarımızı ızgaraya veriyoruz Izgarada balığımızın öz suyunu kaçırmamaya dikkat ederek çok fazla kurutmadan pişiriyoruz Tek tarafı pişip diğer tarafına geçerken bir kaşık veya kepçe yardımıyla sosumuzdan balığımıza biraz daha serpiştiriyoruz Diğer tarafımda çok fazla kurutmadan pişirmeye devam ediyoruz ve piştikten sonra maşa yardımıyla servis tabağımıza balıklarımızı alarak servise sunuyoruz


alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla