06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beşamel Soslu Kefal
Beşamel Soslu Kefal Tarifi - Beşamel Soslu Kefal Nasıl Yapılır - Beşamel Soslu Kefal Malzemeleri
Beşamel Soslu Kefal
2 kg kefal balığı (temizlenip parça parça kesilmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
25 gr (1 1/2 çorba kaşığı) tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
8 taze soğan (dilimlenmiş)
125 gr mantar (silinerek temizlenip dilimlenmiş)
1 çorba kaşığı kereviz rendesi
2 su bardağı balık suyu
2+1/2 su bardağı beşamel sos
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
Önce balıkları tuzlayıp biberleyerek bir kenara bırakınız
Büyük bir tencerede tereyağının yarısını zeytinyağla birlikte orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca soğanları katıp, arasıra karıştırarak 3-4 dakika, renkleri hafifçe pembeleşene kadar kavurunuz Tencereyi ateşten alıp bir kenara bırakınız
Küçük bir tencerede, kalan tereyağı orta ateşte eritiniz Mantarı ve kereviz rendesini katıp 2-3 dakika kavurunuz Tencereyi ateşten alıp bir kenara bırakınız Balıkları, derileri alta gelecek biçimde büyük tenceredeki kavrulmuş soğanların üstüne dizip, küçük tenceredeki mantar-kereviz karışımıyla örtünüz Balık suyunu döküp üstünü alüminyum kağıtla örtünüz
Alüminyum kağıdın ortasını hafifçe yarınız (buhar çıkması için), tencereyi kısık ateşe oturtup balığı 15 dakika pişiriniz Tencereyi ateşten alıp alüminyum kağıdı üstünden çıkarınız Delikli kepçeyle balıkları çıkarıp ısıtılmış bir servis tabağına koyarak sıcak tutunuz
Ateşin altını açıp, tencerede kalan sosu kaynatınız 5-6 dakika, sos üçte ikisini çekene kadar kaynatmaya devam ediniz
Ateşin altını kısıp, tahta bir kaşıkla karıştırarak, beşamel sosu ekleyiniz Sürekli karıştırarak sosu, 5 dakika daha kaynatmadan pişiriniz Tencereyi ateşten alıp sosu balıkların üstüne dökünüz Maydanozunu serperek servis ediniz
|
|
|