Yalnız Mesajı Göster

Taratorlu Kefal

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taratorlu Kefal



Taratorlu Kefal Tarifi - Taratorlu Kefal Nasıl Yapılır - Taratorlu Kefal Malzemeleri



Taratorlu Kefal


Cevizin iç kabuklarını soyarak havanda dövmelidir Tamamiyle ezildikten sonra, bayat iç francalayı bir kâsede ıslatıp, ezilmiş taze cevizle karıştırmalı, ayrıca hazırlanmış limon suyunu da bunun içine katmalı, biraz da tuz ilâve ederek, hepsini iyice dövmeli ve koyu mayi haline geldikten sonra, zeytinyağını üzerine döküp karıştırılmalıdır Kefal haşlandıktan ve ayıklandıktan sonra, yalnız beyaz et kısımları tabağa konup üzerine hazırlanmış taratoru dökülerek servise sunulur


Not: Kefal ve levrek tavada pişirildikten sonra da üzerine tarator dökülerek servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla