Konu
:
Taratorlu Kefal
Yalnız Mesajı Göster
Taratorlu Kefal
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taratorlu Kefal
Taratorlu Kefal Tarifi - Taratorlu Kefal Nasıl Yapılır - Taratorlu Kefal Malzemeleri
Taratorlu Kefal
Cevizin iç kabuklarını soyarak havanda dövmelidir
Tamamiyle ezildikten sonra, bayat iç francalayı bir kâsede ıslatıp, ezilmiş taze cevizle karıştırmalı, ayrıca hazırlanmış limon suyunu da bunun içine katmalı, biraz da tuz ilâve ederek, hepsini iyice dövmeli ve koyu mayi haline geldikten sonra, zeytinyağını üzerine döküp karıştırılmalıdır
Kefal haşlandıktan ve ayıklandıktan sonra, yalnız beyaz et kısımları tabağa konup üzerine hazırlanmış taratoru dökülerek servise sunulur
Not: Kefal ve levrek tavada pişirildikten sonra da üzerine tarator dökülerek servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul