Konu
:
Fırında Alabalık Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Alabalık Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Alabalık Tarifi
alabalık nasıl pişirilir - alabalık tarifleri - fırında alabalık nasıl yapılır
Fırında Alabalık İçin Kullanılan Malzemeler
4 adet alabalık
4 adet defne yaprağı
1 adet limon
1 fincan bardağı sıvı yağ
20 diş sarımsak
tuz
karabiber
30 adet üzüm yaprağı
(yoksa alüminyum folyo)
Fırında Alabalık Tarifi
Önce alabalıklarımızı temizledikten bir tepsinin içerisinde alabalıklarımızı tuz ve karabiber eklediğimiz sıvı yağ ile yağlıyoruz
Daha sonra aralarına beşer diş sarımsak ve defne yapraklarını diziyoruz
Üzüm yaprakları (yada alüminyum folyo) ile balıklarımızı sarıyoruz
(Üzüm yapraklarının balıklara ayrı tat vermesinin yani sıra balıkları temizleme esnasında balığın derisinin üzüm yapraklarına yapışması da temizleme kolaylığı açısından bir avantaj olarak kabul edilebilir
)
Bu işlemler bittikten sonra balığımızı yanmaz kâğıt üzerine dizip orta ateşte 20 dakika kadar pişiriyoruz
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul