Yalnız Mesajı Göster

İskoç Usulü Balık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İskoç Usulü Balık



iskoç tarzı balık tarifi - kremalı balık - mayonezli balıkMalzemeler:


1 kg beyaz etli balık (haşlanmış)

30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı

1/2 küçük soğan (ince kıyılmış)

1/2 çay kaşığı tuz

1/2 kahve kaşığı karabiber

60 gr (1/4 su bardağı) krema

1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)


Tarifi:


Hâşlanmış balıkları ayıklayın

Büyük bir tavada yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca soğanları katıp, 5-7 dakika, renkleri pembeleşene kadar kavurunuz

Balık etlerini, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırınız

Üstünü kapatarak, hafif ateşte 5 dakika pişiriniz

Kremayı ekleyip, ara sıra karıştırarak 2 dakika, sosu kaynatmadan ısıtınız

Tencereyi ateşten alıp, servis tabağına aktarınız üstünü maydanozla süsleyip servis ediniz


Not: Bu İskoç balığı pilav ve domates salatasıyla servis edilir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla