Konu
:
İskoç Usulü Balık
Yalnız Mesajı Göster
İskoç Usulü Balık
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İskoç Usulü Balık
iskoç tarzı balık tarifi - kremalı balık - mayonezli balıkMalzemeler:
1 kg beyaz etli balık (haşlanmış)
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
1/2 küçük soğan (ince kıyılmış)
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı karabiber
60 gr (1/4 su bardağı) krema
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
Tarifi:
Hâşlanmış balıkları ayıklayın
Büyük bir tavada yağı orta ateşte eritiniz
Yağ kızınca soğanları katıp, 5-7 dakika, renkleri pembeleşene kadar kavurunuz
Balık etlerini, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırınız
Üstünü kapatarak, hafif ateşte 5 dakika pişiriniz
Kremayı ekleyip, ara sıra karıştırarak 2 dakika, sosu kaynatmadan ısıtınız
Tencereyi ateşten alıp, servis tabağına aktarınız üstünü maydanozla süsleyip servis ediniz
Not: Bu İskoç balığı pilav ve domates salatasıyla servis edilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul