Yalnız Mesajı Göster

Garnitürlü Alabalık Nasıl Pişirilir

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Garnitürlü Alabalık Nasıl Pişirilir



soslu alabalık tarifi - tereyağlı alabalık - alabalık garnitürü nasıl hazırlanırMalzemeler:


1 tatlı kaşığı tereyağı

1 kg'lık bir alabalık (temizlenmiş)

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

60 gr (4 çorba kaşığı) eritilmiş tereyağı

1 limonun suyu

Sos :

3 tatlı kırmızı biber (çekirdekleri çıkarılıp kıyılmış)

1 arnavut biberi (kıyılmış)

1 soğan (ince doğranmış)

3 iri domates (kabuğu soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve dilimlenmiş)

1 tatlı kaşığı tuz

Garnitür:

2 orta boy domates (ince dilimlenmiş)

1 orta boy soğan (çok ince dilimlenmiş, halkalara ayrılmış)

1 çorba kaşığı taze maydanoz (ince kıyılmış)


Yapılışı:


Önce biberleri, soğanı, domatesi ve tuzu miksere koyup karıştırınız Mikseriniz yoksa, karışımı bir havan içinde dövünüz, sonra, sos kabına alıp bir kenara bırakınız


Fırınınızı orta sıcaklığa (180° C) getirip ısıtınız Tereyağından bir parmak kalınlığında bir dilim keserek, fırın tepsinizi hafifçe yağlayınız

Tepsinize alabalığı yerleştirip, üstüne tuzu, biberi, limon suyunu serpiniz Erimiş tereyağını da balığın üstüne dökünüz


Tepsiyi ısınmış fırının orta katına sürüp, 25-30 dakika, balık iyice pişinceye kadar, fırında bekletiniz


Tepsiyi fırından çıkarınız Alabalığı ısıtılmış bir servis tabağına aldıktan sonra, domates ve soğanla süsleyip üstüne maydanozunu serperek soğumadan, sosuyla birlikte servis ediniz


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla