Konu
:
Hamsili Pilav Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hamsili Pilav Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsili Pilav Tarifi
Hamsili Pilav Tarifi
Malzemeler (6 kişilik)
1 kg hamsi
2 su bardağı pirinç 2 soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı 1 demet taze soğan Yarım demet taze nane 1 tatlı kaşığı toz şeker Kuş üzümü, dolmalık fıstık Tuz, karabiber, yenibahar
Yapılışı:
Hamsileri iyice temizleyip yıkadıktan sonra mısır unuyla harmanlayın
15 dakika bekletin
Pirinci birer tatlı kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda yarım saat beklettikten sonra süzün
Soğanları temizleyip kıyın
Tencerede zeytinyağını ısıtıp soğanı kavurun
Dolmalık fıstıkları ilave edip birkaç dakika daha kavurun
Pirinç ve sıcak suyu ekleyin
J3ir taşım kaynatıp kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin
Ocaktan alıp tuz, şeker, kıyılmış taze soğan ve baharatı ekleyip harmanlayın
Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakın
Isıya dayanıklı yuvarlak ve derin kaseleri yağlayın
İçlerini ikiye ayrılmış hamsi filetolarıyla kaplayın
Üzerine pilavı yayın
Kalan filetoları da aynı şekilde sıralayın
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Fırından alın
Servis sırasında ters çevirerek servis tabağına aktarın
Sıcak ya da ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul