Konu
:
Hamsi Kuşu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hamsi Kuşu Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsi Kuşu Tarifi
Hamsi Kuşu Tarifi
Malzemeler
(4 kişilik)
1 kg hamsi
1 demet taze soğan
1 kase mısır unu
2 soğan
3 yumurta
Yarım demet maydanoz Kuru nane, Tuz, karabiber 1 dolmalık kırmızıbiber
Yapılışı:
Hamsileri temizleyip fileto haline getirin
Biberin çekirdeklerini temizleyip çok ince zar şeklinde kesin
Yumurtaları ayrı bir kasede iyice çırpın
İç malzeme için, taze soğanı ve maydanozu temizleyip kıyın
Soğanı soyup kıyın
Kıyılmış soğanlar, 2 tatlı kaşığı mısır unu, maydanoz, tuz ve baharatı bir kasede harmanlayın
Fileto haline getirdiğiniz hamsilerden iki tanesini tezgahın üzerine alın
Hazırladığınız iç malzemeyi üzerine yayıp üzerini tamamen kapatacak şekilde iki hamsiyi yapıştırın
Avucunuzun içinde sıkarak köfte şeklini verin
Malzeme bitene kadar aynı aynı işlemi tekrarlayın
Hazırladığınız hamsi yumrularını önce çırpılmış yumurtaya sonra mısır ununa bulayın
Kızgın yağda ya da fırının ızgara bölümünde kızartın
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul