06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Jelatinli Dil Balığı
fransız usulü dil balığı tarifi - mantarlı dil balığı - jelatinli dil balığı nasıl pişirilirMalzemeler:
12 dilbalığı filetosu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
125 gr küçük mantar (temizlenip ince kıyılmış)
1+1/4 su bardağı balık suyu
1+1/4 su bardağı Morney sos
1/2 salatalık (kabuğu soyulup ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı jelatin
200 gr acı krema
Üstünün süslemesi:
6 demet maydanoz
Yapılışı:
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız
Balık filetolarını kesme tahtasına yayıp, üstlerine tuz ve biberin yarısını serpiniz Filetoları köşelemesine katlayıp bir güvece yerleştirdikten sonra, üstüne mantarları ekleyerek balık suyunu dökünüz Güvecin üstünü bir kapak yada alüminyum kağıtla örtünüz
Güveci fırının orta yerine sürüp 15-20 dakika, çatalla dokunulduğunda balık kolayca ayrılana kadar pişiriniz
Güveci fırından alıp, kepçeyle balıkları ve mantarları çıkararak yayvan bir servis tabağına yerleştiriniz Üstüne Morney sosu döküp, tabağı buzdolabına kaldırınız
Balığın piştiği suyu süzgeçten geçirip orta boy bir tencereye alarak salatalıkları ekleyiniz Tencereyi, orta ateşe oturtup kaynatınız Tencereyi ateşten alıp jelatini serperek eriyinceye kadar karıştırınız Geri kalan tuz ve biberi ekleyerek soğumaya bırakınız
Sosa acı kremayı ekleyip tencereyi 20-30 dakika, karışım hemen hemen donana kadar buzdolabında bekletiniz
Balık tabağını ve kremalı sosu buzdolabından çıkarıp sosu kaşıkla balıkların üstüne dökerek, servis tabağını yeniden buzdolabında, sos koyulaşıncaya kadar bekletiniz
Yemeği buzdolabından alıp, üstünü maydanozla süsleyerek servis ediniz
alıntı
|
|
|