Yalnız Mesajı Göster

Buharda Patatesli Alabalık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buharda Patatesli Alabalık



Alabalık Nasıl Pişirilir - Buharda Alabalık - Patatesli Alabalık - Alabalık Pişirme Tarifi


Malzemeler:


3 adet alabalık (her biri 200 g)


18 adet küçük taze patates


50 g (1 çorba kaşığı) tereyağı


tuz ve karabiber


safran

Tarifi:


Balıkları kesin ve yıkayın


İçlerine tuz ve karabiber serpin


Bir tutam safranla biraz suyu karıştırın ve soyulmuş patatesleri bu karışımda 15 dakika bekletin Suyunu süzün


Patatesleri Buharlı Pişirici nin en alt kabına, balıkları ise tutacak aksesuarı takılmış haldeki plakanın üzerine koyun ve 22 - 27 dakika pişirin


Balıkları patateslerle birlikte, üzerlerine erimiş tereyağı dökerek servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla