Konu
:
İstakoz
Yalnız Mesajı Göster
İstakoz
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İstakoz
Istakoz Tarifi - Istakoz Nasıl Yapılır - Istakoz Malzemeleri
Malzemeler
1 adet kereviz
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet maydanoz
1 demet dereotu
1 soğan
1 adet defne yaprağı
5-6 adet karabiber
Yeteri kadar tuz
Istakoz veya kabuklu deniz mahsulü
Yapılışı
Büyükçe bir tencereye kerevizin üstü soyulup atıldıktan sonra kalan içi iki parça halinde kerevizin yaprakları soyulmuş ve ikiye ayrılmış patates, üstü kızarmış havucu, kabuğu soyulmuş soğanı, defne yaprağını, karabiberi, tuzu, dereotu ve maydanozu demet halinde suya atın
Bu suyun rengi kahverengi olana kadar kaynatın ve sonra soğumaya bırakın
Soğuyan sebze suyuna ıstakozu, böceği veya pavuryaları atın
Hayvanın soğuk suda haşlanmasının nedeni kollarını ve bacaklarını ani sıcak suya girince artmasıdır
Su kaynadıktan 5 dk
sonra ıstakoz pişmiş demektir
Arzuya göre kabuğundan ayıklanan hayvan deniz mahsüllerine uygun bir sos ile servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul