Yalnız Mesajı Göster

Dereotlu Somon

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dereotlu Somon



Soomon Balığı Nasıl Pişirilir - Dereotlu Somon Tarifi - Soslu Somon


MALZEMELER



440 gr somon balığı, fileto

1+1/2 bardak pirinç, haşlanmış

2 yumurta, hafif çırpılmış

2 yeşil taze soğan, ince kıyılmış

1 yemek kaşığı limon suyu

1+1/2 bardak kaşar peyniri, rendelenmiş

3 ıspanak yaprağı

1 yemek kaşığı ekmek kırıntısı

Limon ve dereotlu sos için:


30 gr tereyağı

1/2 bardak su

2 çay kaşığı mısır unu

2 yemek kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı dereotu, kıyılmış

HAZIRLANIŞI


Balığınızı yıkayın Süzgeçte bir süre bekletin Süzülen suyu daha sonra kullanmak üzere saklayın Somon, pirinç, yumurta, taze soğan, limon suyu, peynir ve ıspanak yapraklarını geniş bir kasenin içinde karıştırın


Fırın tepsisini alüminyum kağıt ile kaplayın Somonları tepsiye dizin ve üzerlerine elinizle bastırın Üzerleri kapalı olarak orta ısıdaki fırında 20 dakika pişirin Fırından çıkartmadan önce 5 dakika bekletin


Sosunuzu hazırlamak için, tereyağı, su, mısır unu ve limon suyunu sakladığınız somon balığı suyu ile karıştırın Orta kuvvetteki ateşte pişirin Kalınlaşınca içine kıyılmış dereotu, atıp balığınızın yanında servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla