Konu
:
Döğme Pilavlı İstavrit
Yalnız Mesajı Göster
Döğme Pilavlı İstavrit
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Döğme Pilavlı İstavrit
İstavrit nasıl pişirilir - Pilavlı istavrit - İstavrit tarifi
MALZEMELER
1 kg istavrit balığı
2 su bardağı dövme (Aşurelik buğday ya da gerdime de denir
)
8 su bardağı soğuk su
1 yemek kaşığı tereyağı (yaklaşık 30 gr)
1 adet orta boy kuru soğan
3 su bardağı et ya da tavuk suyu
2 çay kaşığı tuz, karabiber
Kızartmak için;
2 yemek kaşığı dolusu un
2 yemek kaşığı dolusu mısır unu
2 çay kaşığı tuz, karabiber
1/2 su bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Aşurelik buğdayı bol suyla yıkayıp süzdükten sonra orta boy bir tencereye aktarın
Üzerine 6 su bardağı su ekleyip orta ısılı ateşte buğday iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın (haşlama süresini kısaltmak için düdüklü tencere de kullanabilirsiniz)
Haşladığınız buğdayı süzün
Tereyağını orta boy bir tencerede ya da pilav tenceresinde kızdırıp üzerine incecik doğradığınız soğanları ilave ettikten sonra tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun
Üzerine süzdüğünüz haşlanmış aşurelik buğdayı ilave edip 3 su bardağı et ya da tavuk suyunu da aktardıktan sonra tuz ve karabiberi de serpin
Buğday pilavını orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar pişirip ocağın altını kısın
Kısık ateşte suyunu iyice çekinceye kadar pişirdikten sonra ocaktan alın
Kapağını hiç açmadan 20 dakika kadar dinlendirin
Diğer taraftan, istavritleri ayıklayıp yıkadıktan sonra süzün
Mısır ununu ve unu geniş bir tabakta karıştırın
Tuz ve karabiberi de ekleyip tekrar karıştırın
İstavritleri bu unlu karışıma iyice bulayın
Sıvıyağı geniş bir tavada kızdırıp istavritleri bu kızgın yağda çevire çevire kızartın
Dinlenmiş olan pilavı servis tabağına aktarıp üzerine istavritleri yerleştirin
Soğan dilimleriyle süsleyerek servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul