Yalnız Mesajı Göster

Domatesli Barbunya Balığı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domatesli Barbunya Balığı



Domatesli Barbunya Balığı - Domatesli Barbunya Balığı Tarifi -Domatesli Barbunya Balığı Yapılışı


MALZEMELER

Orta boy barbunya 8 adet

Tereyağı 1 Çorba kaşığı

Soğan 1 adet

Dolmalık biber 2 adet

Defne yaprağı 1 adet

Tuz

Karabiber

Dereotu

Biberiye

Limon

Yeşil Zeytin 16 adet


YAPILIŞI

Önce fırınınızı orta hararette ısıtın Ön hazırlık olarak soğanları piyaz doğrayınDolmalık biberi sap ve çekirdekli kısmını çıkarıp attıktan sonra ince şeritler halinde kesinDomatesleri kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra iri zar biçimi doğrayın Barbunyaların pullarını kazıyıp karnını yarın İç organlarını ve galsamelerini çıkarıp atınBol akar suyla yıkayın Limonu ince dilimleyin Küçük bir tencerede tereyağını orta ateşte eritinYağ erir erimez soğanı katıp 2 dakika ısk sık karıştırarak sote edinBiberi ilave edip birkaç kere karıştırdıktan sonra domates, defne yaprağı,tuz ve karabiberini koyup 5 dakika pişirinTencereyi ateşten alın Dereotunu ilave edip karıştırın Barbunyaları Borcam’a yerleştirin Üzerine biberiyeyi serpin Domates sosunu balıkların üstüne döküp en üste de limon ve zeytinleri koyun Kabı ısıtılmış fırına sürüp 20-25 dakika pişirinKabı fırından alıp balıkları sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla