06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Geleneksel Lazanya
Geleneksel Lazanya tarifi - lazanya yapilisi - lazanya nasil yapilir

Malzemeler
• 1 paket Taze Yumurtalı Lazanya,
• 400 gr kıyma,
• 2 adet soğan,
• 2 adet domates,
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
• 1 adet patlıcan,
• 2,5 su bardağı süt,
• 1 çay kaşığı un,
• 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin,
• 2 yemek kaşığı parmesan rende,
• Karabiber,
• Tuz
Tarif
Soğanı küp doğrayın 1 domatesi rendeleyin İkincisini soyup küp kesin Patlıcanı alaca soyup küp doğrayın Tuzlu suda bekletin
Zeytinyağını ısıtın Soğanları ve kıymayı ekleyip, çevirin Suyunu çekince domates rendesi ve doğranmış domatesi ekleyin Biraz çevirip patlıcanları ilave edin Kısık ateşte 9-10 dakika pişirmeye bırakın
Filiz Taze Yumurtalı Lazanya`yı tuzlu suda 10 dakika haşlayın, süzün Beşamel sos için tereyağını eritip, unu ekleyin ve çevirin Soğuk sütü yavaşca ekleyin Tuz, biber ekip koyulaşana kadar pişirin
Fırın kabına beşamel yayıp üstüne lazanyaları dizin ve kıymalı harcı yayın En üste lazanya gelecek şekilde dizin Kalan beşameli yayıp, parmesan rendesi serpiştirin 200 derecelik fırında 10-12 dakika pişirin
|
|
|