Konu
:
Kalkan Balığı Tavası
Yalnız Mesajı Göster
Kalkan Balığı Tavası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalkan Balığı Tavası
Kalkan Balığı Tavası tarifi - Kalkan Balığı Tavası nasıl yapılır
malzeme:
1200 gram kalkan balığı
275 gr
ayçiçeği yağı
bir çay fincanı un, tuz
Hazırlanması:
Temizlenmiş, dilimlere kesilmiş balı'ğı bol su ile yıkayın
Altlı üstlü tuzlayarak geniş, yayık bir süzgecin içine oturtun
Tuzunu alması için bir iki saat bekletin
Sonra balıkları altlı üstlü unlayın
İyice silkeleyerek unun fazlasını atın
Balıkları bir kabın içine unlu olarak yanyana dizin
Ayçiçeği yagını tavaya koyun, iyice kızdırın ve kalkan balığını yanyana dizerek her iki tarafını da 10-15 dakika süre iyice kızartın
Kapaklı tavada dahaVahat kızarırlar, yanma tehlikesi azalır
Kizarmış balıkları maşa ile ya da delikli kepçe ile tavadan çekip alın, bir süzgeç’in içine koyun, birkaç dakika orada tutarak, fazla yağını akıtın
Sonra servis tabağına koyup, üzerine limon sıkarak sofraya götürün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul