Yalnız Mesajı Göster

Patlican Püreli Dil Balığı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlican Püreli Dil Balığı



Patlican Püreli Dil Balığı tarifi - Patlican Püreli Dil Balığının yapılışı


Malzemeler

4 dil balığı filetosu (150 şer gr’lık)

balık haşlama suyu (1 -2 kepçe)

1 kg patlıcan

1 limon

yarım su bardağı zeytinyağı (komili sızma)

4 büyük yaprak fesleğen

tuz, karabiber



YAPILIŞI


Patlıcanları fırınınızın ızgarasında arasıra çevirmek surtiylt 30 dakika pişirin Patlıcaların kabukları kararmaya yakın şekilde kızarmalıdırSonra patlıcanların kabuklarını soyun ve içini zeytinyağı, limon suyu, fesleğen, tuz ve biberle birlikte mikserden geçirinDil balığı filetolarını bir fırın tepsisine yayın Üzerlerine biraz balık suyu gezdirin ve 200 derece ısıtılmış fırında 5-7 dakika pişirinDil balıklarını tabağın ortasına koyun, etrafına püreyi yayı ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla