Konu
:
Patlican Püreli Dil Balığı
Yalnız Mesajı Göster
Patlican Püreli Dil Balığı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlican Püreli Dil Balığı
Patlican Püreli Dil Balığı tarifi - Patlican Püreli Dil Balığının yapılışı
Malzemeler
4 dil balığı filetosu (150 şer gr’lık)
balık haşlama suyu (1 -2 kepçe)
1 kg patlıcan
1 limon
yarım su bardağı zeytinyağı (komili sızma)
4 büyük yaprak fesleğen
tuz, karabiber
YAPILIŞI
Patlıcanları fırınınızın ızgarasında arasıra çevirmek surtiylt 30 dakika pişirin
Patlıcaların kabukları kararmaya yakın şekilde kızarmalıdır
Sonra patlıcanların kabuklarını soyun ve içini zeytinyağı, limon suyu, fesleğen, tuz ve biberle birlikte mikserden geçirin
Dil balığı filetolarını bir fırın tepsisine yayın
Üzerlerine biraz balık suyu gezdirin ve 200 derece ısıtılmış fırında 5-7 dakika pişirin
Dil balıklarını tabağın ortasına koyun, etrafına püreyi yayı ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul