Konu
:
İspanaklı Somonlu Güveç
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Somonlu Güveç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Somonlu Güveç
Ispanaklı Somonlu Güveç tarifi - Ispanaklı Somonlu Güveçin hazırlanması - Ispanaklı Somonlu Güveçin yapılışı
Malzemeler :
200 gr Somon Balığı Filetosu
200 gr Ispanak
200 gr Krema
2 yemek kaşığı Zeytinyağ
3 yaprak Jelatin
Sos için tekrar 200 gr Krema
2 adet Limon
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
Yıkanmış ve ayıklanmış ıspanakları ince ince kıyın
Zeytinyağında hafifçe öldürün
Pişen ıspanaklarla somon balığı filetolarını birlikte mikserden geçirin
Kremayı da mikserde çırpıp, şanti haline getirin
Bu şantiden 2 kaşık alıp bir tencerede hafifçe ısıtın
Buna önceden soğuk suda bırakılmış ve sonra suyu sıkılmış jelatin yapraklarını katın
Önce bu sıvıyı, sonra da geri kalan şantiyi ıspanak somon püresine ekleyin
Tuz, karabiber ekleyin
Güveç ya da Cam bir tepsiye püreyi dökün
Buzdolabına koyun
2-3 saat bekletin
Servisi yaparken, dilim dilim kesilir
Yanına krema ve limon dilimleri konur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul