Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Somonlu Güveç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Somonlu Güveç



Ispanaklı Somonlu Güveç tarifi - Ispanaklı Somonlu Güveçin hazırlanması - Ispanaklı Somonlu Güveçin yapılışı


Malzemeler :

200 gr Somon Balığı Filetosu

200 gr Ispanak

200 gr Krema

2 yemek kaşığı Zeytinyağ

3 yaprak Jelatin

Sos için tekrar 200 gr Krema

2 adet Limon

Tuz, Karabiber

Hazırlanışı :


Yıkanmış ve ayıklanmış ıspanakları ince ince kıyın Zeytinyağında hafifçe öldürün Pişen ıspanaklarla somon balığı filetolarını birlikte mikserden geçirin

Kremayı da mikserde çırpıp, şanti haline getirin Bu şantiden 2 kaşık alıp bir tencerede hafifçe ısıtın Buna önceden soğuk suda bırakılmış ve sonra suyu sıkılmış jelatin yapraklarını katın

Önce bu sıvıyı, sonra da geri kalan şantiyi ıspanak somon püresine ekleyin Tuz, karabiber ekleyin Güveç ya da Cam bir tepsiye püreyi dökün Buzdolabına koyun 2-3 saat bekletin

Servisi yaparken, dilim dilim kesilir Yanına krema ve limon dilimleri konur

Alıntı Yaparak Cevapla